Thursday, August 2, 2012

Zeytinyağlı Bamya / Okra in Olive Oil







Türk Yemek Fotoğrafları - Zeytinyağlılar " Zeytinyağlı  Bamya "  2012 - Berfend BER




Yaz sebzesi bamya lif oranı yüksek bir besin olarak mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemimize yardımcı olur. İdrar söktürücü ve kabızlığı giderici özelliği bulunan bamya mineraller bakımından da zengin bir sebze türüdür, halsizliğe faydalıdır. Özellikle çiçekleri ezilip, kaynatılarak suyu içildiğinde  göğsü rahatlatır ve yumuşatır.







MALZEMELER


500 gr bamya, sap kısımları konik kesilmiş


2 adet kuru soğan, piyazlık doğranmış


4 adet büyük domates, kabukları ayıklanmış, küp doğranmış


5 diş sarımsak


1/2 çay bardağı zeytinyağı


1/2 limonun suyu


1 tatlı kaşığı şeker


Tuz










Zeytinyağını tencerede kızdırıp piyazlık doğranmış soğan ve diş sarımsakları pembeleştirin. Küp doğranmış domatesleri koyun 2-3 dakika pişirin. Sap kısımları konik biçiminde kesilmiş bamyaları ilave edin. Sıcak suyu ve tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 25-30 dakika kadar pişirin. Limonun suyu ve toz şekerini ilave ederek ocağın altını kapatın.






Soğuk olarak servisini yapın







Türk Yemek Fotoğrafları - Zeytinyağlılar 


Zeytinyağlı  Bamya, 2012 - Berfend BER


Turkhis Dining photos - Olive Oil  Dishes


Okra in Olive Oil , 2012 - Berfend BER









Türk Yemek Fotoğrafları - Zeytinyağlılar 


Zeytinyağlı  Bamya, 2012 - Berfend BER


Turkhis Dining photos - Olive Oil  Dishes


Okra in Olive Oil , 2012 - Berfend BER






Quoted from / Alıntı sahibi


berfend






www.berfendber.com










_______________________________________________________________________



No comments:

Post a Comment