Friday, August 3, 2012

AHUDUDULU YOĞURTLU PASTA

MALZEMELER

Hamur için;

Dört adet yumurta

Atmış gram seker

Bir cay kaşığı vanilya

Atmış gram un

cok az tuz

Kreması için;

İki yüz elli gram yogurt

Bir yemek kaşığı vanilya

Yüz elli gram ahududu

Üç adet yaprak jelatin

Bir adet limonun suyu







HAZIRLANIŞI

Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın.Yumurta beyazlarını çok az tuz ile kar gibi olana kadar çırpın.Yumurta sarılarını da şeker ve vanilya ile güzelce çırpın,unu ekleyip karıştırın.Yumurta beyazlarını karışıma yavaşça ekleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin hamuru güzelce yayın.200 derecede on dakika pişirin. Burada jelatini biraz suyun içinde yumuşatın.Limon suyu ile pişirin,karışımı ılıtın.Yoğurt,ahududu ve sekeri karistirin ve jelatinli karışımı yoğurt da ekleyin. Pişirmiş olduğunuz keke hazırlamış olduğunuz kremayı yayarak rulo haline getirin. En az iki saat buzdolabında dinlendirin.Afiyet olsun



No comments:

Post a Comment